Första Ford GT:n i Skandinavien levererad – handikappanpassad!

I april 2016 ansökte över 6 500 bilentusiaster världen över om att få köpa superbilen Ford GT. I veckan var det dags för en lycklig skandinav, dansken Jason Watt, att få ta emot nycklarna till Skandinaviens första exemplar.

Dansken Jason Watt är nu stolt ägare av en Ford GT, som gör 347 kilometer i timmen. Bilen är den första som levereras i Skandinavien, och ersätter danskens tidigare Ford GT från 2005. Eftersom Jason är förlamad i benen efter en motorcykelolycka har bilen specialanpassats så han kan köra utan att använda fotpedaler.

– Min Ford GT är förmodligen den snabbaste bilen i världen som kan parkera på handikapplatser, säger Jason Watt, nybliven Ford GT-ägare.


Racingvarianten av nya Ford GT skapades för att kunna vinna det prestigefyllda racet Le Mans 24 timmar, vilket lyckades redan på första försöket år 2016. Gatubilsvarianten som nu börjar levereras erbjuder 655 hästkrafter, som tillsammans med kolfiberkonstruktionen, Fords 3,5-liters V6 EcoBoost-motor och olika körlägen erbjuder föraren en upplevelse liknande racingvariantens.

Nya Ford GT lanserades första gången 2015 vid North America International Auto Show och beskrevs redan då som en riktig superbil. Modellen har därefter satt en helt ny standard när det kommer till prestanda, bland annat genom avancemang inom aerodynamik, den effektiva EcoBoost-motorn och lösningar för att minska bilens totalvikt. I januari 2017 visades bilen för första gången i Sverige, på Stockholm Lifestyle Motor Show, och blev mässans stora dragplåster.

Källa: Ford

Delad nyhet är dubbel glädje!