Kalk: ny svensk eldriven terrängmotorcykel

Idag lanserar den nystartade svenska motorcykeltillverkaren Cake sin första modell, den lätta och eldrivna terrängmotorcykeln Kalk. Världspremiären sker på mässan Outdoor Retailer i Denver i USA. Från och med idag går det också att förbeställa Cakes första färdiga produkt.

Kalk är en lätt, stark och helt eldriven terrängmotorcykel som är byggd för upplevelser och utflykter i naturen. Räckvidden är upp till 8 mil på en laddning. Maxhastigheten är 80 km/h. Eftersom motorcykeltypen är ny, har all utveckling och design gjorts från grunden av Cake själva, för att göra Kalk extremt tålig, säker och högpresterande.

– Vår uppgift är att påskynda övergången till ett fossilfritt samhälle, genom att vända upp och ner på den tvåhjuliga framtiden. Lätta, tysta, rena och eldrivna terrängmotorcyklar gör att buller, utsläpp och annan form av negativ påverkan på naturen snart tillhör det förflutna, säger Stefan Ytterborn, vd och grundare av Cake.

Cakes första modell har influerats av både mountainbike och enduro och därför utgår designen från dessa två sporters geometri, fjädring, komponenter och körstil. Teamet som har utvecklat och konstruerat Kalk förenar kompetens från såväl motocross som elteknik. Den progressiva kraften hos en elmotor gör att Kalk varken behöver växlar eller koppling, vilket ger kompromisslösa prestanda. Den väger också hälften av vad en traditionell motocross väger – knappt 70 kg – vilket ger en intensiv körupplevelse som samtidigt är skonsam mot omgivningarna. Tack vare tre olika körlägen kan Kalk enkelt ställas in för att passa förare av olika erfarenhet och ålder.

Namnet Kalk är hämtat från Gotland, vars berggrund är kalksten. På Gotland finns även Cakes egen testbana.

Cake Kalk kostar 14 000 Euro och finns från och med idag tillgänglig för förbeställning på ridecake.com.

Efter debuten på mässan Outdoor Retailer i Denver, kommer Kalk även att presenteras på ISPO-mässan i München den 28 januari 2018. I slutet av mars arrangeras en visning med provkörning för press i Stockholm.

Källa: Cake

Delad nyhet är dubbel glädje!