Škoda hyllar rallyframgångarna med specialutgåva av Fabia

Škoda firar sitt mest framgångsrika år någonsin inom motorsport med en gatlegal specialmodell av Škoda Fabia i begränsad upplaga. Utrustad med 1,4-liters TSI-motor, sjuväxlad DSG-växellåda och sportfjädring blir Fabia R5 edition den snabbaste versionen av modellen just nu.

Motorsport är en viktig del av Skodas DNA – och har så varit i 117 år. För att hylla världsmästartiteln i WRC 2 och mästerskapssegrarna i såväl internationella som nationella mästerskap världen över har Skoda utvecklat en specialmodell, och det är den snabbaste versionen hittills av nuvarande Fabia-generation. Utrustad med en sportig 1,4-liters TSI-motor med 125 hästkrafter är toppfarten 203 km/h och accelerationen från 0 till 100 km/h går på 8,8 sekunder.
R5 edition är dessutom utrustad med sportfjädring för lägre markfrigång och med styvare stötdämpare. Därtill har specialmodellen en supersport-ratt, nya unika sportsäten och ett vidareutvecklat avgassystem för rätt motorljud.

Designmässigt baseras specialmodellen på Fabia Monte Carlo med Candy White exteriörlack och svart tak – men rallyjärnet har också specialutvecklade 17” SAVIO-lättmetallfälgar tillgängliga i tre färger (gröna, vita och svarta) och ”WRC 2 2017 champion”-emblem såväl in- som utvändigt.
Förutom motorsport-designen har specialmodellen även generös standardutrustning, bland annat med backkamera, navigationssystem Amundsen, klimatanläggning och trådlöst start- och låssystem – samt självklart adaptiv farthållare och autobroms.

Fabia Special Model kommer enbart att tillverkas i 1 300 exemplar som fördelas på 21 marknader från februari 2018, bland annat Sverige. Hur många är ännu inte fastställt, inte heller pris.

Källa: Skoda

Delad nyhet är dubbel glädje!