Jaguar I-PACE genomgår slutliga tester

Ett år efter att I-PACE Concept visades upp på bilmässan i Los Angeles är Jaguar tillbaka i staden med en produktionsprototyp för slutliga tester av räckvidd och hållbarhet inför bilens officiella världspremiär 2018.

Tusentals potentiella kunder har tryckt på ”Jag vill ha en”-knappen på jaguar.com och över 500 på dess svenska motsvarighet på jaguar.se, för att lägga en deposition eller anmäla sitt intresse för Jaguars el-SUV. Inte nog med att dessa kunder är längst fram i kön när bilen blir officiellt beställningsbar i mars, utan ett litet antal lyckligt lottade personer har dessutom fått följa med Jaguars ingenjörer när prototypbilarna genomgår de slutliga valideringstesterna.

Ann Voyer från Pasadena frågade Jaguar om räckvidden i I-PACE är tillräcklig för att hon ska kunna köra sin favorittur längs Kaliforniens västkust. För att besvara hennes fråga tog Jaguars ingenjörer med henne på ett långdistanstest – på bara en laddning. Produktionsprototypen av I-PACE kördes 32 mil från Sunset Boulevard i Los Angeles till Morro Bay i San Luis Obispo på en enda laddning av det avancerade litiumjonbatteri.

Ian Hoban, Jaguar Vehicle Line Director: ”Efter 240.000 mil av tester över hela jorden är I-PACE klar för produktion och har visat att den klarar långa sträckor på en enda laddning.

Fullständiga specifikationer och priser för Jaguars eldrivna prestanda-SUV kommer att meddelas i mars 2018 när bilen blir officiellt beställningsbar.

Källa: Jaguar

Delad nyhet är dubbel glädje!