Stratos-stukad Gumball-Hellcat auktioneras ut i Sverige

Är du intresserad av att utöka motorsamlingen i garaget? Den här veckan kan auktionssajten Catawiki locka med ett ovanligt kraftfullt objekt, särskilt passande för den som gillar att få uppmärksamhet på vägarna.

I veckan har auktionssajten Catawiki ett fantastiskt exemplar av en Dodge Challenger SRT8 Hellcat från 2015 ute till försäljning. Bilen är i mycket gott skick med endast 12 000 kilometer i bagaget och ursprunglig manual tillgänglig. Nyfikna spekulanter får inte missa det här tillfället, då exemplaret lyckligt nog befinner sig i Sverige.

Dodge Challenger SRT8 Hellcat är en racerbil utöver det vanliga med kapacitet att gå från 0–100 kilometer i timmen på 3,6 sekunder. Det här exemplaret har en särskilt intressant historia då bilen medverkade i årets upplaga av racingtävlingen Gumball 3000, där den utnämndes till ”Bästa bil 2017”.

– Gumball 3000 är ett väldigt prestigefyllt race med publik från hela världen. Att ha en så unik bil i en auktion är verkligen ett nöje för oss, säger Susan Burhenne, International Account Manager på Catawiki.

Deltagandet i Gumball 3000 är även orsaken till bilens utseende, som för tankarna till en väderbiten version av italienska Lancia Stratos rallybil från 1976. En viktig del av tävlingen är nämligen att se tuff och hård ut. Det aktuella exemplaret av Dodge Challenger SRT8 Hellcat har även synts i samband med Forza Motorsport Game, och värderas av Catawikis experter till omkring en miljon kronor.

Auktionen går att följa till och med fredag den 17 november klockan 20.00 här.

Delad nyhet är dubbel glädje!