De mest exklusiva (och onödigaste?) funktionerna i lyxbilar

Uttrycket ”pengar kan köpa allt” har nog aldrig varit mer sant än när det kommer till bilar. För den som har de ekonomiska tillgångarna finns det i princip inga gränser för vad som kan beställas, och tillverkarna är mer än villiga att förse sina mest förmögna kunder med löjlig lyx.

Nedan har vi listat några av funktionerna som ägarna av världens mest exklusiva bilar kan åtnjuta.

Växelspaken i Jaguar XJ
Varför nöja sig med en vanlig trist växelspak när man kan ta det ett steg längre? I Jaguar XJ vaknar den silvriga växelspaken till liv först när du sätter igång bilen. Är funktionen onödig? Troligtvis. Förhöjer den lyxfaktorn? Definitivt!

Popup-högtalare från Bang & Olufsen
Det är inte bara växelspakar som kan fällas upp automatiskt. Aston Martin och Audi erbjuder vid köp av specifika modeller att lägga till popup-högtalare från Bang & Olufsen. Ljudet i sägs vara världsklass, även om behovet av själva funktionen känns något tvivelaktigt med tanke på de 56 000 kr som spektaklet kostar.

BMW:s gentlemanna-funktion
Vissa av BMW:s modeller i 7-serien har en intressant detalj – en så kallad ”Gentlemanna-funktion”. Kan du gissa vad funktionen gör? Kommer den att ge dig en butler som snyggt häller upp ett glas whiskey till dig? Levererar den en lyxig Armani-kostym, Rolexklocka och Gucci-herrväska? Putsar den dina skor så att de blir skinande rena?
Nja, inte riktigt.
Funktionen tillåter föraren att…. *trumvirvel*…. ställa in sätet till passageraren bredvid. Revolutionerande, eller hur?

Rolls Royces stjärnhimmel
Okej, det här är i ärlighetensnamn en ganska häftig funktion. För dig som har budget att lägga ut närmare fyra miljoner kronor för en Rolls Royce Phantom Drophead finns möjligheten att för drygt 100 000 kr extra få en stjärnhimmel i bilen. Himmeln utgörs av fiberoptiska lampor som är placerade i taket. Garanterat en funktion som höjer mysfaktorn på din nästa dejt!

Doftsystemet i Mercedes-Benz S550
Wunderbaum i all ära, men framtidens doftsystem finns att hitta i Mercedes-Benz S550. Bilen tillåter dig att själv ställa in vilken doft du vill ha och hur mycket det ska lukta. Parfymen sitter i en box i handskfacket och doften sprids ut genom fläktarna.

Aston Martin Rapide och DB9 – lyxklocka istället för bilnycklar
Varför använda hederliga bilnycklar när man kan göra det svårt för sig? För sina Rapide och DB9-modeller erbjuder Aston Martin möjligheten att köpa till en specialklocka från den schweiziska tillverkaren Jaeger-LeCoultre som kan användas för att låsa och låsa upp dörrarna, samt för att sätta på och stänga av strålkastarna. Priset för att få tillägget är 235 000 kr.

Delad nyhet är dubbel glädje!