5 pokerproffs med grymma bilar

Fem duktiga pokerlirare som parkerat nåt utöver det vanliga i garaget. Vem skulle du helst vilja vara av dessa lyckostar?

Kom för ett par dagar sedan över ett blogginlägg som handlade om bilar och vore det inte intressant att ta reda på vad pokerspelare kör för bilar också? Det finns ju hur många kändisar som helst med helt fantastiska vrålåk där ute och vi har ju faktiskt ett inlägg som handlar om vad svenska kändisar kör, läs det vettja!

Det första vi kan säga om pokerproffs är att de kan sina bilar! De har för det mesta också råd att lägga pengar på riktiga monster. Det finns så många bra spelare och så otroligt många bilar man kan skriva om så låt oss ta en liten närmare titt på bilar som pokerspelare har ägt eller som de äger.

1. Daniel Negreanu – Kid poker
Den miljövänliga donnan – Tesla Model S
Tesla Model S. Utrustad med autopilot och helt eldriven, och galet snabb dessutom. Teslan ligger i toppen när det kommer till miljövänlighet. Den kör från 0 till 100 på lite över 2.5 sekunder beroende på modellalternativ och är utrustad med teknik som gör den till bilvärldens motsvarighet till Apple. Ljudlös, vilket kanske går mot strömmen när man pratar om bilar som ska vara snabba, bränna gummi och högljudda. Men jag tror att Teslan är ett av undantagen där det är OK att vara tyst.

Vilken dröm för den miljövänlige!

2.Vanessa Rousso
Håll i hatten med Lamborghini Gallardo
Skarp vid pokerborden och skarp bakom ratten, hos denna sylvassa dam hittar vi inte bara titeln största kvinnliga pokerspelare , vi hittar även en pippigul 2007 års Lamborghini Gallardo som Rousso ägde för några år sedan, innan hon bytte ut den mot en 2012 års Bentley Continental GT. Lamborghinis Gallardo byggdes för att vara lätta, snabba och högljudda! Bara lyssna på denna ljuva sång ur V10-maskinen:

Med tillnamnet Superleggera (vilket betyder superlätt på italienska) är den ännu snabbare än standard. Vi lägger till sången denna bil sjunger när den drar från 0 till tusen på två röda så kan vi kryssa för rutan – sportbilsälskarnas dröm! Om det nu inte var för uppföljaren Huracán förstås…

3. Phil Ivey
Varför nöja sig med en?
Mannen har ett rykte utan dess like. Att han är en haj när det kommer till poker och är verkligen ”in it to win it” när det kommer till varje bord han slår sig ned vid. Jag tvivlar inte heller på att han går all in när det kommer till fordon, för kikar man närmare på hans bilar hittar man några riktigt ståtliga karaktärer. Från supersnabba vrålåk till några riktigt sofistikerade damer. Här har vi en 2005 års McLaren SLR och parkerad bredvid denna skönhet hittar vi inte en utan två stycken Rolls Royce Phantoms. Kostar, och smakar därefter!

Royce Rolls har stil, klass och den kommer med överrubriken LYX. Vem har inte drömt om att få njuta i en dylik pjäs? Om man ska citera Royce rolls själva ”Född med viljan att bygga den bästa bilen i världen – Phantom är resultatet av en kreativ ingenjörs frihet”. Inte konstigt att världens bästa kör just… Världens bästa.

4. Patrik Antonius
Antonius, Patrik Antonius
Speeding mellan hemlandet Finland och turneringar i USA, denna nordliga herre kör med stil. Den här bilmodellen befinner sig i näringskedjans absoluta toppskikt. Den är sexig, vrålsnabb och den heter Aston Martin Vanquish – enligt många den bästa Aston-modellen i märkets historia. Det är en likadan bil som James Bond körde i Die another day. Byggd i kolfiber för att vara så lätt som möjligt, och motoriserad med en av bilvärldens skönast sjungande motorer där fram – en V12 på 460 hästar och 6,0 liters cylindervolym. 0-100 kring 4,3 sekunder vilket i dagens mått mätt är långt ifrån snabbt, men när modellen mellan 2001-2005 byggdes var den det!
Kolla in en nyare modell av Vanquish här; med vassare maskin än så – lyssna på ljudet!

5. Dan Bilzerian
1 bil, 2 bilar, se upp för bilarna.
Dan Bilzerian har gett sig själv titeln ”the king of Instagram” och med så många bilar i garaget så är det förståeligt att han vill visa upp dem för världen. Låt oss nämna några av alla hans otroliga ”leksaker”. Här hittar vi en Brabus 6×6 AMG G63 och Bentley Continental GT, men vi kan även hitta en klassiker, en skönhet, en one of a kind – 1965 AC Shelby Cobra 427, en tidlös klassiker som från start tillverkades av Carroll Shelby som ville skapa världens snabbaste sportbil efter att han var tvungen att avsluta sin racingkarriär på grund av hjärtproblem. En sån i originalskick betingar tiotals miljoner kronor nuförtiden!
Lyssna på en AC Cobra med 427 bigblock här:

Bilar är fantastiska och även om man kanske inte har råd att köpa exakt den man vill är det gratis att drömma. Jagar du en kvick och rolig bil för kaffepengar som trots instegspriset skänker körglädje så bjussar vi på några tips här.
Billiga körglada bilar:
– Mazda MX-5, aka Miata
– Nissan 200SX
– Mercedes SLK
– Porsche 944
– BMW Z3
– Mazda RX-8
– Subaru Impreza GT
– Audi TT

Delad nyhet är dubbel glädje!