Brabus 850 Cabrio är en snabb jäkel

Då och då dyker det upp en bil som tar specialtillverkning till en helt ny nivå. Brabus har lanserat ett otroligt kraftfullt monster: den specialtillverkade 850 Cabrio. Det sägs att det är världens snabbaste och mest kraftfulla fyrsitsiga cab.

Med en estetisk design och prestanda som saknar motstycke har Brabus skapat en av de mest fascinerande bilarna av vår tid. Det aggressiva mästerverket är perfekt för höga hastigheter, såväl på Autobahn som där det svänger – typ Nürburgring. Och vi menar svindlande höga hastigheter på 350 kilometer i timmen!

Bara åsynen av den här skönheten är tillräcklig, men även det som gömmer sig under huven är av högsta klass och kvalitet. Brabus 850 är baserad på Mercedes-AMG S 63 Cabriolet, som redan hade 585 hk, en 0-100 km/h-tid på gruvligt rappa 4,1 sekunder och en begränsad toppfart på 250 kilometer i timmen. Bilmotorn är nu ännu saftigare med 838 hästkrafter och V8:an borrad till 6,0 liter, och med den lyckas man ta sig från 0 till 100 km/h på bara 3,5 sekunder. Den begränsade toppfarten har sträckts ut från 250 till 350 kilometer i timmen där begränsningen är däcken. Ja, den här bilen fullkomligen flyger fram! Brabus är kort sagt mästare på att modifiera en redan otrolig Merca till ett praktexemplar vi tidigare bara kunde drömma om. Om du har originalet och är sugen på en Brabus-uppgradering så hoppas vi att du sitter på ordentligt med pengar. Besök https://www.leovegas.com/sv/ för en chans att enkelt tjäna lite extra på casino.

Med fyrhjulsdrift är Brabus 850 Cabrio bättre utrustad än sin föregångare att hantera den löjligt imponerande motorn. Som tillägg har de utrustat detta monster med en förstärkt sjuväxlad automatlåda och ett grovpipigt avgassystem i lättviktsmaterial. Det här är en brutal drömbil både för de som vill bränna ner för motorvägen i full fart, och de som vill cruisa runt på stan och njuta av tillvaron. Vi talar trots allt om en cabriolet och sommaren är runt hörnet!

Brabus 850 Cabrio är inte specialtillverkarens första Mercedes-Benz-modell, men kanske den bästa hittills. Och det säger mycket, med tanke på att den tyska specialtillverkaren Brabus har varit en av världens främsta specialtillverkare av Mercedes-modeller sedan 90-talet. 850 Cabrio kommer i vitt med röd interiör och silverfälgar, eller i kolsvart, med däck som förhoppningsvis har tillräckligt med gummit för att ryka en god stund. Det finns inte något officiellt pris på bilen ännu, men med tanke på att standardbilen Mercedes-AMG S 63 Cabriolet går på över en och en halv miljon svenska kronor, så kan vi tänka oss att denna speciella design går på ganska mycket mer. Är du nyfiken på ett tidigare Brabus-monster så släng ett öga på den här trimmade versionen där de utgått från lågseriemodellen SL65 AMG Black Series. Rubbat.

Delad nyhet är dubbel glädje!