Framtidens lyx-Maybach

Den har 750 elhästar och är 570 cm lång. Kolla in den här läckerbiten!

Delad bakruta, båtformat akterparti och flödande muskulös design. Mercedes-Maybach Vision 6 Coupé Concept är det långa namnet på den långa elbilen som visar hur läcker en Maybach-coupé kan bli om allt faller på plats. Den är 570 cm lång, 210 cm bred och har plats för fyra i en långt bakåtflyttad coupé bakom en enorm motorhuv.

Den nästan sex meter långa konceptbilen har en design som inte lämnar någon oberörd. Här har man verkligen tagit ut alla tänkbara svängar och låtit designteamet få fria händer. Här återfinns både ”boat-tail” och måsvingedörrar. Liksom 24-tumshjul med ekerfälgar som syns bakom transparenta skivor i bilens färg.

Bilen drivs av fyra elmotorer (en för varje hjul) på tillsammans makalösa 750 hästkrafter som får sin energi från ett batteri under golvet på 80 kWh. Det ger inte bara en acceleration 0-100 på ca fyra sekunder, utan också en räckvidd (NDEC) på ca 50 mil. Toppfarten är begränsad till 250 km/tim.

En ny ”snabbladdningsfunktion med likströmsladdning på upp till 350 kW gör att bilen kan laddas med energi för 10 mils körning på bara fem minuter. Batteriet kan även laddas genom traditionell laddning, eller genom trådlös induktionsladdning där bilen laddas bara den parkeras på rätt plats.

Den långa ”motorhuven” är egentligen ett bagageutrymme som är lastat med två specialdesignade resväskor, och som ändå har gott om plats för annat bagage.

Delad nyhet är dubbel glädje!