Extrema Bilar – bara på iPad!

Sportbilen Media Sverige AB och Turbin AB har tagit fram en biltidning till iPad. Handelns Utredningsinstitut spår att läsplattan blir årets julklapp, men utan innehåll blir det en tråkig present. Den saken har vi ändrat på!

OBS! Tidningen “EXTREMA BILAR” köper du i App Store med din iPad. Sök på “extrema bilar” så hittar du den
> Direktlänk via iTunes: itms://itunes.apple.com/us/app/extrema-bilar/id408635937?mt=8
> Direktlänk i webbläsaren: http://itunes.apple.com/us/app/extrema-bilar/id408635937?mt=8

Apples förväntade storsäljare iPad började säljas lagom till svenska julhandeln, en 9,7 tums läsplatta utan vanligt tangentbord. Urvalet av svenska magasin tillverkade för formatet är snålt, men den som är intresserad av exklusiva och supersnabba bilar har gott om ögongodis i tidningen ”Extrema Bilar” som just har börjat säljas på App Store.

– Vi såg att det saknades något för bilfantasterna säger Bo Lundvang, innehållsredaktör och vd på Sportbilen Media Sverige AB.
Än så länge är det få som klarar av att publicera magasin för iPad, där är mediakreatörerna Turbin tidigt ute.
– Det är ett spännande format att arbeta med, och vi ser att det finns enorm potential i att presentera multimedia på den här typen av skärm säger Christina Särenfors, vd på Turbin.
I det som kanske blir framtidens typ av tidning får vi lära oss att en vanlig sida kan innehålla både filmer, ljud och bilder som läsaren själv kan flytta och dra. Spel och omröstningar kan också bakas in med interaktivitet, vilket vi får se prov på i Extrema Bilar.
– Vill du höra eller se en Lexus med V10-motor dra iväg med ett vrål är det knappast en papperstidning du ska köpa, menar Bo.

Fotnot:
Extrema Bilar kostar 28 kronor, ungefär hälften av vad en vanlig biltidning på papper brukar kosta. Till skillnad från de flesta tidningarna som finns till salu på iPad är det här ingen konverterad konventionell PDF, utan en tidning framtagen specifikt för iPad med betydligt fler funktioner.

I “Stylinggaraget” drar man själv ut vilka delar man vill ha på sin bil. Det går att förstora/förminska och vrida alla bitar tills man är nöjd. Kan en fälg bli för stor?

Här är en del av innehållet i Extrema Bilar
– Världens snabbaste och dyraste bilar
– Sjuka konceptbilar
– Överdriven hemstyling av bilar
– Bilkrascher för miljontals kronor
– Reklamfilmer för superbilarna du måste se
– Coola pryltips för teknik- & bilnörden
– De snabbaste bilarna på Nürburgring
– Tuningfirmornas mest extrema bilar
– Frågesport – vad kan du om bilar?
– Tävling med brutala motorljud
– Stylinggaraget – dra ihop din egen värstingbil

Delad nyhet är dubbel glädje!